Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ


Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., όπως κάθε χρόνο έτσι κι' εφέτος, διοργανώνει για όλους τους Σερραίους τα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ της Κ. Δευτέρας, στις 11 το πρωί, στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας (Οβά-Τσεσμέ).

Θα υπάρχουν όλα τα πατροπαράδοτα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί και βεβαίως η απαραίτητη μουσική για τη διασκέδαση των παρευρισκομένων.

Και όπως κάθε χρόνο, η επιχείρηση θα συνδράμει με σαρακοστιανά εδέσματα, όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών που θα διοργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ

19-2-15 ecocity.jpgΣήμερα Πέμπτη 19/02/2015 ο Αντιδήμαρχος έργων υποδομών και καθημερινότητας κ. Γκότσης Ηλίας και η προϊσταμένη του τμήματος κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαδεμλή Ελένη, ως εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, ενημέρωσαν τους μαθητές του ειδικού σχολείου Σερρών (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και τους μαθητές του ΚΔΑΠ ΑμεΑ σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου σε θέματα που

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΕΒΕΣ

πατήστε για μεγέθυνσηΣυνεδρίασε την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών.

Έγιναν ενημερώσεις και πάρθηκαν αποφάσεις:
•    Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή της Απόφασης Ένταξης του έργου «Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Νομού Σερρών» με δικαιούχο το Επιμελητήριο Σερρών και ελήφθησαν ομόφωνα όλες οι προβλεπόμενες αποφάσεις για τη

Συστήνεται ο Οργανισμός Τουρισμού της ΠΕ Σερρών με όργανο υλοποίησης την ΑΝΕΣΕΡ


Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και  Ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ελήφθησαν κατά την σύσκεψη που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» την Τρίτη 17.02.2015, μεταξύ της Π.Ε.Σερρών, των δήμων, των επαγγελματικών και τουριστικών φορέων και φορέων ιδιωτών, ως συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Νέα προγράμματα κατάρτισης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών


 Τρία νέα προγράμματα κατάρτισης που αφορούν στον τουρισμό θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών.
             Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, πρόκειται να υλοποιήσει τα εξής προγράμματα :

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Επιβατικού Δημοσίας Χρήσης αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης άδειας σε άλλου τύπου


Aπό την Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε.Σερρών γίνεται γνωστό ότι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν  να αποκτήσουν νέα άδεια Ε.Δ.Χ. αυτ/του ή να μετατρέψουν υφιστάμενη άδεια σε άλλου τύπου, καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015.
Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Π.Κ.Μ. για τις οποίες αιτείται αδείας, το είδος της άδειας και τον αριθμό τους ανά έδρα.
            Έντυπα αιτήσεων χορηγούνται από την Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε.Σερρών και βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο της Π.Κ.Μ (www.pkm.gov.gr), όπως και η παρούσα πρόσκληση.
            Πληροφορίες  κ. Ανδρέας Σερέτης  τηλ. επικοινωνίας 2321-3-55744-738.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 19/02/2015

Με 6 θέματα  στην ημερήσια διάταξη συνέρχεται σε δημόσια τακτική συνεδρίαση  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βισαλτίας.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη Νιγρίτα και στο Δημοτικό Κατάστημα την 19η μηνός Φεβρουαρίου έτους 2015 ημέρα Πέμπτη & ώρα 14.00 μ.μ.
Δείτε την σχετική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ με τα θέματα της συνεδρίασης καθώς και τις σχετικές εισηγήσεις της υπηρεσίας

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΦΙΑΣ 2015


18-2-15 sofia 2015.jpgΤουριστικές εταιρείες, κλαδικές οργανώσεις, εκπρόσωπους της κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης από εικοσιένα χώρες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην εφετινή 32η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας «Holidays and Spa Expo 2015», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Inter Expo Center της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 12 μέχρι τις 14 του τρέχοντα μήνα.

Η ελληνική συμμετοχή υπήρξε σημαντική, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε και ο Δήμος Σερρών.

Εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 69.294 τ.μ. που αποτελεί τμήμα του με αριθ. 1151 τεμαχίου του αγροκτήματος Ν.Σκοπού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χρυσό 16/02/2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΛ ΠΑΠΠΑ
Αριθ.Πρωτ.: - 1707 -
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Ο Δήμαρχος του Δήμου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
Διακηρύττει ότι:
Στο Χρυσό και στο Δημοτικό Κατάστημα στις 27 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 θα γίνει

ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ Κ. ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ : Δρομολογούμε την οριστική λύση

 
«Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους του Κ. Μητρούση ότι το νερό του χωριού είναι πλέον πεντακάθαρο και φυσικά κατάλληλο για να το πιούν και να το χρησιμοποιήσουν.
16-2-15 foto xasapidi.jpg
Έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν σε αυτό. Είναι οριστικά και ασφαλή. Αρσενικό, μαγγάνιο και σίδηρος που έκαναν το νερό ακατάλληλο για πόση και χρήση δεν ανιχνεύονται πλέον. Οι ποσότητές τους είναι μηδενικές.

Κατανοώ τη δυσπιστία των κατοίκων αλλά οι μετρήσεις μίλησαν και είναι επιστημονικές».

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη