Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΦΙΑΣ 2015


18-2-15 sofia 2015.jpgΤουριστικές εταιρείες, κλαδικές οργανώσεις, εκπρόσωπους της κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης από εικοσιένα χώρες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην εφετινή 32η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας «Holidays and Spa Expo 2015», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Inter Expo Center της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 12 μέχρι τις 14 του τρέχοντα μήνα.

Η ελληνική συμμετοχή υπήρξε σημαντική, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε και ο Δήμος Σερρών.

«Στόχος μας παραμένει η προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών-τουριστών, όχι μόνον Βούλγαρων, αλλά και από τα υπόλοιπα κράτη της βαλκανικής» δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος ήλθε σε επαφή με παράγοντες κι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και είχε αναλάβει την προβολή του τόπου στην έκθεση με τη διάθεση στους επισκέπτες της έκθεσης προωθητικού - διαφημιστικού υλικού και στη βουλγαρική γλώσσα.

«Προσπαθούμε» πρόσθεσε «εν όψει της επερχόμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, να προσελκύσουμε στις Σέρρες - και στο νομό γενικότερα - τους βόρειους γείτονες μας, καθώς η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία θεωρούνται σπουδαίος κι ελκυστικός προορισμός, λόγω της επιθετικής διαφημιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται και των επωφελών τουριστικών πακέτων που προσφέρονται».

Να σημειωθεί ότι, κατά την διάρκεια της έκθεσης (στην οποία έλαβαν μέρος 250 εκθέτες) τέθηκαν οι βάσεις για την συνεργασία όλων των βαλκανικών κρατών με σκοπό τον συντονισμό μίας κοινής εκστρατείας προβολής - ανάδειξης και προσέλκυσης τουριστών απ' ολόκληρο τον κόσμο, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και με επιτυχία η οικονομική κρίση που επηρεάζει τα κράτη και σε επίπεδο τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη