Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών για τις προγραμματοσμένες εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

22-11-13 foto.jpg
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης παρουσία της πρώην αντιδημάρχου κοινωνικής μέριμνας κας Αρβανίτη-Αγιαννίδου Σταυρούλας καθώς και της προέδρου του εθελοντικού κέντρου σπιτιού της γυναίκας, κας Φραγκεδάκη Νινέττας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 22/11/2013 όπου παρουσίασε τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών, με αφορμή την ανακήρυξη της 25ης Νοεμβρίου ως παγκόσμιας ημέρας ενάντια στη βία κατά των

Υλοποιείται το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως Πέτρος Αγγελίδης: «Έργο-Ανάσα»

  «Ξεκίνησε το μεγάλο  έργο του Αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Ο προυπολογισμός του είναι 13.000.000 ευρώ.
21-11-13 apox mitrousi skoutari.jpg21-11-13 apox mitrousi skoutari3.jpg










Η αρχή έγινε εδώ με τον εξωτερικό αγωγό
, που με τη βοήθεια (4) τεσσάρων αντλιοστασίων θα μεταφέρει τα λύματα των δύο κοινοτήτων στον Βιολογικό των Σερρών. Θα κοστίσει 2.795.256,50

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βισαλτίας





Mε τέσσερα (4) θέματα συνημμένα θέματα  ημερήσιας  συνέρχεται (σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις  του άρθρου  75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ. Α΄87 ) σε δημόσια τακτική συνεδρίαση η  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  Δήμου Βισαλτίας.
Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί  στη Νιγρίτα και στο Δημοτικό Κατάστημα  την  Παρασκευή  22  Νοεμβρίου  έτους  2013 και ώρα  14.30΄μ.μ. στην  αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος  Κασιακόγιας» .

Κοινωφελής Εργασία: Οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για 10.000 θέσεις Υ.Ε.





oaedΜετά από τη σχετική Απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε, στις 15-11-2013, στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων».
Καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να ματαβούν  από την Δευτέρα 18-11-2013 στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς.
Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον  διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).
Δείτε ΕΔΩ τον οριστικό  πίνακα επιλεγέντων στον Δήμο Βισαλτίας

12η γιορτή τσίπουρου Τερπνής στην πλαζ της Αρετσούς Θεσσαλονίκης




terpni.tsipouroΓια 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η γιορτή τσίπουρου Τερπνής στο γνωστό πλέον χώρο της πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, καιρού επιτρέποντος, από τις 11 το πρωί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.
Ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε όχι μόνο από τους Τερπνιώτες αλλά και τους φίλους του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, γιατί δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν το φημισμένο τσίπουρο Τερπνής και να γευτούν τους υπέροχους παραδοσιακούς τερπνιώτικους ουζομεζέδες, που με πολύ μεράκι ετοιμάζουν οι γυναίκες της Τερπνής και της Θεσσαλονίκης.

Υποχρεωτικά καλλιεργητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς εντόμου Diabrotica virgifera Le Conte


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Σερρών ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή της Απόφασης της Επιτροπής 2003/766/ΕΚ., όπως τροποποιήθηκε με τις Αποφάσεις 2006/564/ΕΚ και 2008/644/ΕΚ, και μετά τον εντοπισμό του επιβλαβούς οργανισμού Diabrotica virgifera Le Conte στις εκτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχώς από το 2009, λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του εντόμου και την προστασία της καλλιέργειας του αραβοσίτου στην Π.Ε. Σερρών.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 23631/18-11-2013 απόφαση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Σερρών καθορίστηκαν

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού και του ανισόπεδου κόμβου Στρυμονικού


http://www.pkm.gov.gr/inst/pkm/gallery/PE/Serres//press%20release/Egnatia.jpg
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 τμήμα του δεξιού κλάδου του

Αποτελέσματα συνάντησης για την 'Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη' στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ανοιχτή συνάντηση με αντικείμενο τη σύσταση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/11/2013 στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας αντιληφθεί ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί

Ομιλία με θέμα "Ψυχολογία στην τρίτη ηλικία"

Από τον «Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δήμου Σερρών» ανακοινώθηκε ότι στο B' Κ.Α.Π.Η. Σερρών οδός  Βενιζέλου 132 και στα πλαίσια του προγράμματος «Ιατρική ενημέρωση και τρίτη Ηλικία» θα πραγματοποιηθεί ομιλία την Παρασκευή  22 Νοεμβρίου 2013  στις 10.00 π.μ με θέμα: «Ψυχολογία στην τρίτη ηλικία».

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο κ. Κυριάκος Ασίκογλου-Ψυχολόγος.

ΠΙΣΤΑ SKATEBOARD ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΡΡΩΝ



Την πίστα SKATEBOARD στο χώρdsc03318.jpgο του πρώην κτηνιατρείου στο κεντρικό πάρκο της πόλης, επισκέφτηκε το  Σάββατο 16-11-2013,  ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

«Η κατασκευή πίστας skateboard, ένα χρόνιο αίτημα των παιδιών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα, έγινε πραγματικότητα. Πέρυσι τέτοιο καιρό, σε αυτό το χώρο, μετά από συνάντηση που είχα με τα παιδιά, τους υποσχέθηκα ότι θα κατασκευάσουμε την πίστα skateboard. Η υπόσχεση αυτή έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Επιθεώρηση της επανεκκίνησης των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Αμφίπολης - Σερρών πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

     Στον κόμβο της Αμφίπολης μετέβη την Πέμπτη 14/11/2013 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να επιθεωρήσει την επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Αμφίπολης- Σερρών. Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών και αρμόδιος στον τομέα υποδομών και χωρικού σχεδιασμού στην Π.Κ.Μ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Σερρών Αθανάσιος Μπασδάνης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Κ.Μ., εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ.

     «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΣ



πατήστε για μεγέθυνσηπατήστε για μεγέθυνσηπατήστε για μεγέθυνσηΗμερίδα με θέμα «Διαμεσολάβηση και Δικαστική Μεσολάβηση» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Σερρών. Επίτιμος προσκεκλημένος και συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, στον οποίο ο κ. Μέγκλας παρέδωσε υπόμνημα με κοινωνικοοικονομικούς δείκτες του Ν. Σερρών και τις θέσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με τη στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και τις προτάσεις για την επίλυση των

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη