Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. πρωτ. X1456/11-3-2015 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Σερρών, απαγορεύεται απολύτως η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, εντός της  λίμνης Κερκίνης και κάθε λιμναίου σχηματισμού της Π.Ε. Σερρών, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών. Η απαγορευτική περίοδος αφορά στο χρονικό διάστημα από  1η Απριλίου ( Ώρα 12:00 π.μ.) έως και 20 Μαΐου ( Ώρα 12:00 π.μ.) 2015.

Στις πληγείσες περιοχές της Π. Ε. Σερρών ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελος Αποστόλου


Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα επισκεφτεί την Πέμπτη 19.03.2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου θα φτάσει στις 12.00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Jaharis Family Foundation και άλλων ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και ιδιωτών, χρηματοδοτεί ένα πιλοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ενίσχυσης αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων και συλλόγων.

Καταβολή Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Φεβρουαρίου 2015


Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενημερώνει τους δικαιούχους του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ότι το Διατροφικό Επίδομα, περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, θα καταβληθεί την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015.

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»



Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και του παρατεταμένου ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα προηγούμενα χρόνια τόσο ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης όσο και ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχα επανειλημμένα καταγγείλει τη γάγγραινα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ



Το Τμήμα Προγραμματισμού της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει δελτίο για την «Πιστοποίηση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων - Φορείς Κατάρτισης - Εξεταστικά Κέντρα»:

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 20, παράγραφοι 2 και 4 του ν.4036/2012 (Αϋ8), από 26 Νοεμβρίου 2015 η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του ίδιου νόμου.
Αναφορικά με την πιστοποίηση γνώσεων και κατάρτιση επαγγελματιών χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ 2014 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ


Πρωταθλήτρια πανελλαδικά στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αναδείχτηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το 2014. Η απορρόφηση των κονδυλίων ανήλθε στο 90,3% από 53% στις αρχές του 2013, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ για το 2014, η Περιφέρεια έσπασε κάθε ρεκόρ στην εκταμίευση κονδυλίων, αφού οι συνολικές πληρωμές ξεπέρασαν τα 208 εκ. ευρώ το 2014.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»



Συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Γιώργο Ανδρέου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από την ομάδα βόλεϊ ανδρών του συλλόγου απέστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης συγχαίρει όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και εύχεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ να κατακτήσει και το Πρωτάθλημα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών διοργανώνουν εκδήλωση- αφιέρωμα στην ποίηση και τους δημιουργούς της


 
Το Μουσικό Σχολείο Σερρών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. διοργανώνουν εκδήλωση- αφιέρωμα  στην ποίηση και τους δημιουργούς της.
Ένδεκα ποιητές και ποιήτριες ( Αδαλόγλου Κ., Αρχιμανδρίτου Μ.,Καρατζόγλου Γ., Καρδάτου Μ., Καριζώνη Κ., Κορνέτη Ε., Κουτσουμπέλη Χ., Λουκίδου Α., Μαυρίδης Π., Μπακονίκα Α., Σαμαρά Ζ.) της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης θα διαβάσουν ποιήματά τους, θα τοποθετηθούν πάνω στο ερώτημα «Ποιος  είναι ρόλος της ποίησης σε δίσεκτους καιρούς» και θα συνομιλήσουν με το κοινό. Επίσης, την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσουν καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν γνωστά μουσικά έργα καθώς και μελοποιημένη ποίηση.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη