Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Θετική η πορεία εσόδων των Δ.Ο.Υ. για το ενδεκάμηνο​

Σημαντική υπέρβαση των στόχων σε όλους τους βασικούς δείκτες είσπραξης το Νοέμβριο αλλά και συνολικά το Eνδεκάμηνο. Μείωση του αριθμού των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά 315 χιλιάδες.
 Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν για ακόμα έναν μήνα τα γενικά έσοδα των Δ.Ο.Υ που διαμορφώθηκαν στα 2,37 Δις € το μήνα Νοέμβριο, σημειώνοντας σημαντική υπέρβαση 14% του αντίστοιχου μηνιαίου στόχου του προϋπολογισμού. Σε επίπεδο ενδεκάμηνου, τα συνολικά έσοδα ανέκαμψαν πλήρως και κινήθηκαν για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο σε θετικό έδαφος, εμφανίζοντας υπέρβαση 0,4%. Υπέρβαση στόχου (και μάλιστα της τάξης των €500 εκ.) εμφάνισαν και οι επιστροφές φόρων που για το 11μηνο 2013 διαμορφώθηκαν στα 3,06 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δις. ευρώ που προβλέπεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, ήτοι σε ποσοστό 19,66%. Σημαντικές επιδόσεις

Έκπτωση στο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια

 Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, που αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.), σε συνέχεια του προγραμματισμένου κλεισίματος των Ο.Π.Σ. TAXIS & TAXISnet στις 2 & 3 Ιανουαρίου αντίστοιχα, για την εφαρμογή – ενσωμάτωση των τελευταίων νομοθετικών αλλαγών που επηρεάζουν σε μεγάλο εύρος όλα τα παραγωγικά πληροφοριακά συστήματα της Γ.Γ.Δ.Ε., ανακοινώνει τα παρακάτω:

Απάντηση σε δημοσιεύματα για το πρωτογενές αποτέλεσμα και τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις

Από το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να βελτιωθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ανακοινώνονται τα εξής:
1. Το πρωτογενές πλεόνασμα σε δημοσιονομική βάση, το οποίο αποτελεί και το κριτήριο επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, περιλαμβάνει ούτως ή άλλως και τις επιδράσεις από τις μεταβολές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.
Συνεπώς, το πρωτογενές αποτέλεσμα σε ταμειακή βάση, που επηρεάζεται από τις εξοφλήσεις ή μη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, διορθώνεται από τις αντίστοιχες μεταβολές του αποθέματος (stock) των απλήρωτων υποχρεώσεων, προκειμένου να διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα σε δημοσιονομική βάση.

Τροποποιήσεις στην τήρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων

Με τις υφιστάμενες διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ν. 4093/2012, υποπαράγραφος Ε1), όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 51 του νόμου 4223/2013 «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις», επέρχονται σημαντικές τροποποιήσεις στην τήρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, μεταξύ των οποίων είναι:
● Η πλήρης κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης ασφαλών πληροφοριών (πρόσθετων βιβλίων).
● Η πλήρης κατάργηση της θεώρησης βιβλίων και στοιχείων.
● Η κατάργηση της έκδοσης δελτίου αποστολής, με παράλληλη καθιέρωση της υποχρέωσης παρακολούθησης μόνο των μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων, όπως αυτή εξειδικεύεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
● Η υποχρέωση των αγροτών του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., σε τήρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, με δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση αυτή, ορισμένων εξ αυτών, με βάση

Yποχρεωτική η υποβολή δήλωσης στοιχείων παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών για το έτος 2013


        Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Σερρών υπενθυμίζει σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα των ζωοτροφών (παρασκευαστήρια ζωοτροφών, εμπόρους πρώτων υλών και σύνθετων ζωοτροφών, κυλινδρόμυλους και μεταφορικές εταιρείες), την υποχρέωσή τους να υποβάλουν στην υπηρεσία μας δήλωση στοιχείων παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών για το προηγούμενο έτος 2013.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη νέα χρονιά, άνοιξε τις εκδηλώσεις του το Επιμελητηρίου Σερρών, στην αίθουσα “Γεώργιος Χρηστίδης” την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2014:   πενήντα νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, παιδιά επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου, τα οποία με τα νιάτα, τη χαρά, την αισιοδοξία και τα οράματά τους ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, 

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη