Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ Κ. ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ : Δρομολογούμε την οριστική λύση

 
«Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους του Κ. Μητρούση ότι το νερό του χωριού είναι πλέον πεντακάθαρο και φυσικά κατάλληλο για να το πιούν και να το χρησιμοποιήσουν.
16-2-15 foto xasapidi.jpg
Έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν σε αυτό. Είναι οριστικά και ασφαλή. Αρσενικό, μαγγάνιο και σίδηρος που έκαναν το νερό ακατάλληλο για πόση και χρήση δεν ανιχνεύονται πλέον. Οι ποσότητές τους είναι μηδενικές.

Κατανοώ τη δυσπιστία των κατοίκων αλλά οι μετρήσεις μίλησαν και είναι επιστημονικές».

Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Κ. Χασαπίδης, σήμερα το πρωί της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου απευθυνόμενος στους Μητρουσιώτες από το κτήριο της Κοινότητας, πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ. Μ. Θεοχάρη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γκαϊντατζή Ευαγγελία.


ΝΕΑ ΦΙΛΤΡΑ

Η εξαφάνιση των προαναφερθέντων στοιχείων που καθιστούσαν το νερό ακατάλληλο επετεύχθη χάρη στην τοποθέτηση ενός καινούριου φίλτρου στο διυλιστήριο του νερού. Ακολούθησαν έλεγχοι και οι απαραίτητες ενέργειες: υδραυλικός καθαρισμός, καθαρισμοί του δικτύου και επανειλημμένες δειγματοληψίες για την εξακρίβωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού. Η ίδια διαδικασία θα γίνει και για το άλλο φίλτρο το οποίο θα τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες αν και το πρώτο δίνει επάρκεια νερού.

Τα δύο φίλτρα κόστισαν περίπου 120.000 € με ΦΠΑ και η διάρκεια ζωής τους ξεπερνά το ένα έτος.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

«Δρομολογούμε την οριστική λύση του προβλήματος της ποιότητας του νερού στο Κ. Μητρούση, την έχουμε προκρίνει και είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε το παν, για μας είναι πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο Κ. Χασαπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη