Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

kerkiniΟι τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής του διεθνούς σημασίας υδροβιότοπου της λίμνης Κερκίνη προτάσσουν τον εθελοντισμό τους και στέλνουν μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος. Αναγνωρίζοντας ότι ο οικότοπος αποτελεί ένα εξαιρετικό και κατ΄επέκταση πολιτισμικό περιβάλλον και συγχρόνως πόλο τουριστικής έλξης και ένα αξιόλογο οικονομικό πόρο για την περιοχή, όλοι μαζί, φορείς και πολίτες , θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό της λίμνης την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 από τις 09.00 π.μ. έως και το απόγευμα, καθώς μετά θα ακολουθήσει μίνι πρόγραμμα με live μουσική από τοπικές μπάντες στο λιμανάκι της Κερκίνης με φαγητό και ποτό δωρεάν για τους εθελοντές.
Στο πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της καλής αισθητικής του
χώρου, αλλά και του περιβαλλοντικού πολιτισμού, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός λίμνης Κερκίνης και ποταμού Στρυμόνα, καθώς και ο Σύλλογος ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων Σιντικής έχουν αναλάβει για μία ακόμη φορά την πρωτοβουλία και την ευθύνη της οργάνωσης της παραπάνω δράσης.
Συνεργάτες-αρωγούς του στη αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, θα έχουν τους Δήμους Σιντικής και Ηράκλειας, το Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, την Ομάδα Διάσωσης Άνω Ποροϊων, διάφορους Φορείς της περιοχής και τους απλούς πολίτες.
Ο καθαρισμός θα γίνει σε όλο το μήκος των ακτών της λίμνης και αφορά σε πάσης φύσεως σκουπίδια ( πλαστικά κλπ) που κατεβάζει ο ποταμός Στρυμόνας. Ο Συνεταιρισμός με τις βάρκες των μελών του, μέσα από τη λίμνη, θα βοηθά σημαντικά στη διαδικασία περισυλλογής των σκουπιδιών.
Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα εθελοντισμού, έκφρασης πολιτισμού και ευαισθησίας της κοινωνίας για περιβαλλοντικά ζητήματα.
Γιατι ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός
Ελα και εσυ…όλοι μαζί μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη