Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ημερίδα για το Ρύζι 28-4-14 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/4/2014, στην κοινότητα Προβατά



28-4-2014 probatas.jpgΤο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών,  προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωση αλλά και την προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των ορυζοκαλλιεργητών δημοτών,  πραγματοποίησε την Πέμπτη 24/4/2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της τοπικής κοινότητας Προβατά, ημερίδα  με θέμα  «Το ρύζι: από το χωράφι στο ράφι»

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι Ερευνητές του Ινστιτούτου Σιτηρών Θεσσαλονίκης: Δρ. Δ. Ντάνος, Δρ. Δ. Κατσαντώνης, Δρ. Σ. Βυζαντινόπουλος και Δρ. Μ. Ηρακλή, καθώς και ο κ. Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υπεύθυνος Αγροτικής Οικονομίας και Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. στον Αγροτικό Τομέα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τη γενετική βελτίωση και τις ποικιλίες του ρυζιού, την ποιότητα και θρεπτική του αξία, την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, την εμπορία του ρυζιού καθώς και την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ρυζιού RICEGUARD και ERMES.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χράπας Παντελής και Καλαϊτζίδης Βασίλειος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρος Αραμπατζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ.  Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη