Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Σερρών στις Φυλακές Νιγρίτας-Παράδαση Φαρμάκων

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου   Ν. Σερρών, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαβασιλείου Βασίλειο, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Μερετούδη Δημήτριο καθώς και την πρώην Αντιδήμαρχο κ. Αρβανίτη Σταυρούλα, επισκέφθηκαν το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας, την Τετάρτη 11-9-2013 και παρέδωσαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, που συγκέντρωσαν από το κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών.


11-9-2013 dhmarxos-fylakes.jpg
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο πέτυχε  να δημιουργήσει, πριν δύο περίπου χρόνια, το κοινωνικό φαρμακείο συμβάλλοντας  έτσι στην προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες ανήμπορων συμπολιτών μας  σε φάρμακα .
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής μέριμνας κ. Αρβανίτη Σταυρούλα, όταν σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου, κατάφεραν να συγκινήσουν πολλούς συμπολίτες μας και να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων.
Το κοινωνικό φαρμακείο έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο μέχρι σήμερα. Η διανομή φαρμάκων από το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών, δεν περιορίζεται μόνο σε πολίτες του Δήμου Σερρών ή του Νομού Σερρών. Το κοινωνικό φαρμακείο διαθέτει φάρμακα σε διάφορους φορείς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Γηροκομείο Σιδηροκάστρου, φυλακές Νιγρίτας, Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Κοινωνική εταιρεία Θεσσαλονίκης, Γιατροί του κόσμου, Φαρμακοποιοί του κόσμου όπως  και σε απομακρυσμένα ελληνικά νησιά όπως το Αγαθονήσι και οι Λειψοί.
Να υπενθυμίσουμε ότι τον τελευταίο χρόνο, το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών, εντάχθηκε στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας  του Δήμου Σερρών. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε από το Δήμο Σερρών σε συνεργασία με το σύλλογο (ΣΟΦΨΥ) και περιλαμβάνει και άλλες κοινωνικές δομές, όπως την κοινωνική δημοτική κουζίνα, το κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο, τον δημοτικό λαχανόκηπο, την τράπεζα χρόνου και το γραφείο διαμεσολάβησης του πολίτη.
Ο Δήμαρχος Σερρών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις φυλακές Νιγρίτας εξήρε το έργο του κοινωνικού φαρμακείου δίνοντας συγχαρητήρια  στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του φαρμακευτικού  συλλόγου για την πολύτιμη βοήθειά του, και συνεχάρη  όλους τους εμπλεκόμενους του Δήμου Σερρών που συμμετέχουν σ' αυτήν την προσπάθεια.
Αναφερόμενος στο κοινωνικό φαρμακείο  του Δήμου Σερρών τόνισε ότι « η προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας είναι συνεχής και αμείωτη. Τους καλούμε να συμμετέχουν σ' αυτή την προσπάθεια και να παραδίδουν τα μη ληγμένα φάρμακα, που δεν τους χρειάζονται, στα φαρμακεία του δήμου μας, όπου στη συνέχεια το κοινωνικό φαρμακείο και ο σύλλογος φαρμακοποιών θα τα παραδίδουν σε πολίτες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες » .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη