Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

7η Συνάντηση Εργασίας Τοπικής Ομάδας Στήριξης έργου MAPS – Επιδράσεις από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΟΣΔ)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο πρώην κτίριο της ΤΕΔΚ, η 7η Συνάντηση του Πυρήνα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του συγχρηματοδοτούμενου έργου MAPS – Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι). 
Τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (ΤΟΣ) συμμετείχαν ενεργά με σκοπό την εξέλιξη του
Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΟΣΔ). Επίσης, σε αυτή τη συνάντηση έγινε και η προετοιμασία για το 4ο Διακρατικό Εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία με θέμα οι “Επιδράσεις από το ΟΣΔ”.
Το τελευταίο αλλά πολύ ενδιαφέρον ζήτημα της συζήτησης ήταν η προετοιμασία για τη Θεματική Ημερίδα με θέμα “Λειτουργική επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις” που θα διοργανωθεί στα πλαίσια του έργου MAPS, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Στην Ημερίδα θα γίνουν εισηγήσεις από εκπρόσωπο Εθνικού σημείου επαφής URBACT, ο οποίος θα παρουσιάσει τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων του προγράμματος URBACT στην προσεχή περίοδο καθώς και από εκπροσώπους των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Παύλου Μελά που θα μας παραθέσουν παραδείγματα επανάχρησης πρώην στρατιωτικών χώρων, καθώς και τις αποτελεσματικές πρακτικές και μεθοδολογίες που ακολούθησαν. 
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ανάμεσα στους εισηγητές θα είναι και ο Αρχιτέκτων, κος Πρόδρομος Νικηφορίδης, γνωστός ως επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε το έργο της ανάπλασης της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης και που ανέλαβε πρόσφατα να συντονίσει το έργο της μετατροπής του πρώην στρατοπέδου "Παύλου Μελά" στη Σταυρούπολη σε Μητροπολιτικό Πάρκο -πνεύμονα πρασίνου και Πολιτισμού της πόλης.


Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :
Facebook: URBACT_Maps και Urbact_maps Serres
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη