Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Επίσημη ενημέρωση των Διπλωματικών Αντιπροσωπειών για το «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» Αθήνα

Επίσημη παρουσίαση του «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» στις ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες που εδρεύουν στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28-3-2017 στην Αθήνα.

Οι  60 συνολικά διπλωμάτες που εκπροσωπούσαν 45 χώρες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά
τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη όσο και από τον Πρόεδρο του Geo Routes Cultural Institute Γιάννη Μπαλακάκη για την κορυφαία αυτή διοργάνωση, που θα λάβει χώρα στις Σέρρες στις 25-26 Μαΐου 2017.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του τόνισε πως πρόκειται για ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που τυγχάνει της στήριξης όλων των τοπικών φορέων και αναφέρθηκε εκτενώς στη σπουδαιότητα του «Balkans & Black Sea Cooperation Forum».
Μεταξύ άλλων επισήμανε πως  η διοργάνωση θα φέρει πιο κοντά χώρες με πολλά κοινά, προσδοκώντας μέσω μιας στενότερης συνεργασίας να τα αξιοποιήσουν πολύπλευρα και ποικιλοτρόπως προς όφελος όλων.
Σε ότι αφορά στα οφέλη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε τη σημαντική παρακαταθήκη που θα αφήσει για τις επόμενες γενιές το Forum. Tόνισε δε, ότι οι σύνεδροι που θα βρεθούν στις Σέρρες, θα έχουν αφενός τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις πολλές και μοναδικές ομορφιές του τόπου και να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής μας, και αφετέρου πως μια τέτοια διοργάνωση θα αποτελέσει για τους Σερραίους πολίτες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.
Κλείνοντας ο Γιάννης Μωυσιάδης αναφέρθηκε και στην πολυπληθή ομάδα των εθελοντών, επισημαίνοντας πως η δυναμική συμμετοχή τους καταδεικνύει την απήχηση που έχει στην τοπική κοινωνία το «Balkans & Black SeaCooperation Forum».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute Γιάννης Μπαλακάκης, παρουσίασε τον σκοπό, το αντικείμενο, την ατζέντα και τους ομιλητές του Forum. Αναφέρθηκε εκτενώς στη διαδικασία της διοργάνωσης ενημερώνοντας τις αντιπροσωπείες για την πόλη που θα φιλοξενήσει το συνέδριο (Σέρρες), για τις τιμώμενες χώρες καθώς και για την διαδικασία επιλογής του τόπου που θα κληθεί να φιλοξενήσει το «Balkans & Black SeaCooperation Forum» την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη