Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2015


23-9-15 bougatsa.jpgΑκόμη μία χρονιά το πλέον γευστικό σερραϊκό έδεσμα βρέθηκε στο επίκεντρο, κατά την διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης διοργάνωσης «Bougatsa Days» και Παραδοσιακών Προϊόντων (το τετραήμερο 17-20 του μήνα), με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών - Τμήμα Τουρισμού - σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών. 

Εκτός της μπουγάτσας, η οποία έχει κάνει γνωστό τον τόπο σε όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό προβλήθηκε και μία σειρά προϊόντων της σερραϊκής γης και των επιχειρηματιών της.

Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον επαγγελματιών του είδους και από τις όμορες χώρες, όπως την Βουλγαρία και τη Σερβία, οι
οποίοι έλαβαν μέρος και προέβαλαν τα δικά τους προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του σερραϊκού Σωματείου Ζαχαροπλαστών -Μπουγατσοποιών συμμετέχουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις των χωρών αυτών, όπως του Δήμου Μεντιάνα του Νις, του οποίου ο Δήμαρχος Zoran Stojanovic, ο Πρόεδρος Radojicic Momcilo, ο αντιδήμαρχος Boban Vuckonic και ο δημοτικός σύμβουλος Bojan Cvetkovic επισκέφθηκαν τις Σέρρες και το Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Οι Σέρβοι αυτοδιοικητικοί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη τοπικά αξιοθέατα, όπως την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, το σπήλαιο Αλιστράτης, το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών κ.α. 

Τέλος, επισημαίνεται η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καθώς χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην οδό Δορυλαίου και στο πάρκο του θερινού θεάτρου, προκειμένου εκτός από τα εδέσματα και τα νόστιμα προϊόντα να διασκεδάσουν με το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων καλλιτεχνικών, μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη