Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ Γ’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΧΧΙ»



Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τελεί το Γ’ Διεθνές Φεστιβάλ – Διαγωνισμός Συνόλων Μουσικής Δωματίου και Χορωδιών «Πνευματική Γέφυρα ΧΧΙ», που συνδιοργανώνουν η μουσική σχολή «Amadeus» και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με τη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας  στη Θεσσαλονίκη, του Δήμου Θερμαϊκού και του τουριστικού πρακτορείου «Mouzenidis Travel».
Η έναρξη του Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στις 19:00’ στο ξενοδοχείο «SUN BEACH» της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.
Στο  Φεστιβάλ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δυο ανοιχτές συναυλίες:
-          Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 20:00’, Αμφιθέατρο Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης.
-          Δευτέρα 21 Ιουνίου, ώρα 20:30’, Δημοτικό Αμφιθέατρο Νέας Μηχανιώνας.
Στόχοι και σκοποί του Φεστιβάλ είναι:
-Η διεύρυνση και προώθηση της μουσικής δωματίου και της χορωδιακής μουσικής.
-Η στήριξη της ερμηνείας νέων καλλιτεχνών.
-Η ανταλλαγή παιδαγωγικής πείρας.
-Η ενεργοποίηση λειτουργίας των τάξεων μουσικής δωματίου στα ωδεία και μουσικές σχολές.
-Η εμφάνιση περισσότερο «προικισμένων» ερμηνευτών.
Ταυτόχρονα μέσα από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων δίνεται η ευκαιρία στους φιλοξενούμενους νέους μουσικούς να έρθουν σε επαφή με τις ιστορικές και πολιτιστικές αξίες της Ελλάδας, καθώς και να απολαύσουν τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη