Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παρουσία του Μουσικού Σχολείου Σερρών σε τρεις διοργανώσεις μουσικών δράσεων



Το Μουσικό Σχολείο Σερρών, για μια ακόμη χρονιά πιστό στην παράδοση εξωστρέφειας που το χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια, έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία σε τρεις διοργανώσεις μουσικών δράσεων:
§  Μουσική στη Σαμοθράκη, 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, «Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης», 23-25 Απριλίου 2015
§  Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, 2-6 Μαΐου 2015
§  Εόρτια, 26 Χρόνια Μουσικά Σχολεία, Κατερίνη 8 Μαΐου 2015
Στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης» ,
που έλαβε χώρα στη Σαμοθράκη, στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, στις  24-25 Απριλίου 2015, το σχολείο μας συμμετείχε με το πρόγραμμα «Εργαστήριο τετράφωνης χορωδιακής παρουσίασης», στο οποίο υπεύθυνοι ήταν οι εκπαιδευτικοί Μαρκατόπουλος Α. Τσαλουχίδου Μ., Γαληνός Μ. και Δεμερτζή Χρ.. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 22 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια, μουσικά εργαστήρια και συναυλίες κοντά σε καταξιωμένες προσωπικότητες του μουσικού χώρου, όπως ο Αντώνης Κοντογεωργίου, μαέστρος και για πολλά χρόνια διευθυντής της χορωδίας της ΕΡΤ, και η Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου, διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Α.Π.Θ.. Στη διάρκεια των συναντήσεων οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν βιωματικά σεμινάρια, που απαιτούσαν την ενεργό συμμετοχή τους και είχαν ως στόχο την καλλιέργεια των φωνών σε επίπεδο τεχνικής και ερμηνευτικής ικανότητας τραγουδιού. Επίσης, οι μαθητές παρουσίασαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, και παρακολούθησαν αντίστοιχα προγράμματα άλλων μουσικών σχολείων.
Στο ετήσιο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ στην Ξάνθη, «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων - Μουσικά Σχολεία συναντούν το Μάνο Χατζιδάκι», στις 2-5 Μαΐου 2015, το σχολείο μας συμμετείχε με το πρόγραμμα «Πέρασμα στη νησιωτική μουσική παράδοση», στο οποίο υπεύθυνοι ήταν οι εκπαιδευτικοί Δημητριάδου Ελισάβετ, Σταματίου Γαρουφαλλιά και Χαλκιαδάκης Χρήστος. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 20 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικά σεμινάρια, εργαστήρια και συναυλίες και να παρουσιάσουν το δικό τους πρόγραμμα. Οι μαθητές απεκόμισαν σημαντικά πνευματικά και παιδαγωγικά οφέλη, καθώς τις εκδηλώσεις πλαισίωναν  αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Κυπουργός, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Φωτεινή Δάρρα και ο Θόδωρος Αντωνίου.
Η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Σερρών στα Εόρτια «26 χρόνια Μουσικά Σχολεία», που έγινε στην Κατερίνη, απεκόμισε και αυτή την καλύτερη των εντυπώσεων. Δώδεκα μαθητές της Α΄ Λυκείου Μ.Σ.Σ. με τη συνοδεία δύο εκπαιδευτικών του Ζαχαράκη Δ. και ΄Εξαρχου Ν. παρουσίασαν το πρόγραμμα με τίτλο «Ρυθμός και σώμα». Τα μουσικά κομμάτια που παρουσίασαν στο κοινό στηρίχθηκαν στο Body Percussion και στην παραγωγή του ήχου με διάφορα αντικείμενα (θρανία, βιβλία κλπ.). Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε ανοιχτή πρόβα ορχήστρας με το μαέστρο Β. Συμεωνίδη.
Η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Σερρών στα παραπάνω ετήσια μουσικά φεστιβάλ αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές που συμμετείχαν. Όλοι τους έγιναν μέτοχοι μιας πλούσιας και υψηλού επιπέδου εμπειρίας. Επίσης, παρουσιάζοντας δημόσια το έργο τους ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο μουσικής παιδείας που παρέχεται στο σχολείο, με αποτέλεσμα όλες οι παραπάνω συμμετοχές να αποκομίσουν εγκωμιαστικά σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη