Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστα Χρυσόγονου στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη


Τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστα Χρυσόγονο υποδέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 03.04.2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε ο Ευρωβουλευτής στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του νομού Σερρών.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης παρουσίασε αναλυτικά στον κ. Χρυσόγονο τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
και τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν τα μείζονα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή του Ευρωβουλευτή με όποιον τρόπο είναι δυνατόν.  
«Είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε ό, τι στοιχεία απαιτούνται ώστε να θέσετε το θέμα στην Ευρώπη και να μας υποδείξετε τις πόρτες που πρέπει να χτυπήσουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μωυσιάδης, αφού προηγουμένως κατέστησε σαφές ότι το Υπουργείο Υποδομών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Στρυμόνα με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες.
«Το θετικό είναι πως πήραμε επιτέλους την έγκριση για τη στεγανοποίηση του ανατολικού αναχώματος, έργο που κρίνεται μείζον για την θωράκιση του νομού. Από εκεί και πέρα, όμως, οι επεμβάσεις που απαιτούνται στον Στρυμόνα θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ). Η Π. Κ. Μ. το θέτει ως προτεραιότητα, ωστόσο πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο» τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης.
Από την πλευρά του ο Κώστας Χρυσόγονος εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί από τη θέση του Ευρωβουλευτή. «Θα αναζητήσουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για ενίσχυση από την Ε. Ε., ωστόσο το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί στη βάση του. Γι’ αυτό και μείζον ζήτημα είναι ο σωστός σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ με έμφαση σε σημαντικά έργα υποδομών » δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη