Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή του καπνού έτους 2012



Την επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή του καπνού, έτους 2012, ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ, παρουσία του Γενικού Δ/ντή του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Κ. Μπαμπασίδη και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν καπνοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών καπνού από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων: οι πρόεδροι των Καπνικών Συνεταιρισμών Σερρών κ.  Μ. Παπαδόπουλος  και Νιγρίτας Σερρών, κ. Μ. Τσερβίστας και το μέλος Κ. Παπαδόπουλος.
Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε για τις διαδικασίες, τα προβλήματα, τις αιτίες καθυστέρησης της πληρωμής των δικαιούχων και το στάδιο της μέχρι σήμερα υλοποίησης του γεωργοπεριβαλλοντικού προγράμματος (Π.Α.Α. 2007-2013) «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»,  σε όλες τις καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.
Τέλος έγινε αναφορά σε θέματα εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τον τομέα του καπνού καθώς και στην επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. για την Διεπαγγελματική Οργάνωση του Καπνού.
Ο κ. Λεονταρίδης  μετά την σύσκεψη επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της συνεργασίας των αρμόδιων φορέων με σκοπό την άμεση επίτευξη των πληρωμών όλων των δικαιούχων παραγωγών καπνού έως τον Ιούλιο του 2014, καθώς και την πιστή τήρηση των προθεσμιών που έχουν τεθεί. Τόνισε δε ότι οι πληρωμές, στις Περιφερειακές Ενότητες που δεν έχουν οριστικοποιήσει τις αναγκαίες ελεγκτικές διαδικασίες, θα ολοκληρωθούν σταδιακά εντός των επόμενων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη