Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αποχετευτικό Μητρουσίου – Σκουτάρεως


Θ. Αραμπατζής: Ανεύθυνη και ψηφοθηρική η στάση της αντιπολίτευσης.



Εγκλωβίζει το συμφέρον των δημοτών στις εκλογικές της στρατηγικές.

 «Η στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα των ιδιωτικών συνδέσεων του Αποχετευτικού Μητρουσίου – Σκουτάρεως είναι ανεύθυνη και ψηφοθηρική» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θεόδωρος Αραμπατζής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα σερραϊκά ΜΜΕ τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου το πρωί, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ.

Ο κ Αραμπατζής αντέδρασε στις δηλώσεις εκείνων των συμβούλων (της αντιπολίτευσης) που επιμένουν να ζητούν από τη ΔΕΥΑΣ να αναλάβει το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων του έργου στις δύο κοινότητες, στηλίτευσε τη συμπεριφορά τους και κάλεσε τους δημότες «να απορρίψουν όλους αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη τους προσπαθώντας να υφαρπάξουν τη ψήφο τους με ψεύτικες υποσχέσεις εκμεταλλευόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες».
Ο Πρόεδρος της επιχείρησης – για πολλοστή φορά- έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Η σύνδεση φρεατίου υποδοχής – κατοικίας  είναι μία μη επιλέξιμη δαπάνη του έργου και βαρύνει τον δημότη με 770 ευρώ για κάθε υδρόμετρο. Η αποπληρωμή θα γίνει ως εξής: 35 € /μήνα για 22 μήνες πλέον ΦΠΑ.
Από τη συνολική δαπάνη των ιδιωτικών συνδέσεων θα αφαιρεθούν 150.000 € που είναι το Ειδικό Τέλος Αποχέτευσης δύο ετών που όπως γνωρίζουμε πηγαίνει αποκλειστικά για έργα.
Θα υπάρξει ειδική μέριμνα μέσα από το Κοινωνικό Τιμολόγιο για τους απόρους. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ελαφρύνουμε και διευκολύνουμε τους συνδημότες μας» τόνισε ο κ. Αραμπατζής και υπενθύμισε ότι «τόσο στις Σέρρες και στο Λευκώνα, παλαιότερα όσο και στο Χριστός σήμερα οι κάτοικοι ανέλαβαν το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων».
Κάλεσε τους συμβούλους που ψηφοθηρούν «να σοβαρευτούν, να αποτινάξουν από πάνω τους τους πολιτικαντισμούς που καταπόντισαν τη χώρα μας και να βάλουν το συμφέρον των δημοτών πάνω από το προσωπικό τους».

Έργο – Ανάσα

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ επανέλαβε «την τεράστια σημασία του έργου στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και την ποιότητα ζωής όπως και για την τσέπη των δημοτών καθώς γλιτώνουν το κόστος της εκκένωσης των βόθρων».
Να θυμίσουμε ότι ήδη κατασκευάζεται το εξωτερικό δίκτυο Αποχέτευσης.
Θα ακολουθήσουν το εσωτερικό και τέλος οι ιδιωτικές συνδέσεις.
Το σύνολο του έργου που θα κοστίσει 13 εκ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.
«Η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑ Σερρών με τη φιλοσοφία και τη λειτουργία τους αποδεικνύουν ότι γι’ αυτές το μακροπρόθεσμο συμφέρον του δήμου και των δημοτών δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να πλήττεται ή να εγκλωβίζεται από τις εκλογικές στρατηγικές» υπογράμμισε ο κ. Αραμπατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη