Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Σύνοψη επίσκεψης κλιμακίου του Δήμου Σερρών στο Norwich, Οκτώβριος 2013

norwich_027.jpgΟ Δήμος Σερρών συμμετείχε στην 4η τεχνική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου «Ενεργειακή αποδοτικότητα στις αστικές εμπορευματικές μεταφορές (ακρωνύμιο ENCLOSE)» στις 8-10 Οκτωβρίου 2013 στην πόλη του Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην επίσκεψη συμμετείχε η κ.Φ.Μίκικη, Πολιτικός Μηχανικός, εκπρόσωπος του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας, η οποία παρουσίασε στη συνάντηση των εταίρων τη μέχρι στιγμής εξέλιξη του έργου και ειδικότερα την πρόοδο στη μελέτη σκοπιμότητας εφαρμογής ήπιων μέτρων για ενεργειακά αποδοτικές αστικές διανομές. Η μελέτη αυτή αποτελεί μέρος του Σχεδίου Βιώσιμων Εμπορευματικών 
Μεταφορών που εκπονείται από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών για την πόλη μας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα διάφορα πακέτα εργασίας του έργου ενώ παρουσιάστηκαν και οι δράσεις διάχυσης του ENCLOSE που υλοποίησε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών, όπως η εκδήλωση ενημέρωσης που διοργανώθηκε στις 19-20 Ιουνίου 2013 στην πόλη μας με την παρουσία εταίρων από Ολλανδία και Ιταλία, καθώς και οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στις 16-22 Σεπτεμβρίου 2013 που χρηματοδοτήθηκαν από το έργο ENCLOSE.  

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στελεχών του Δήμου μας στις τεχνικές συναντήσεις είναι  υποχρεωτική λόγω της συμμετοχής μας ως εταίρου του έργου και η σχετική δαπάνη καλύπτεται από τις πιστώσεις αυτού.
 
Ακόμη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη πεδίου στην πόλη του Norwich, κατά τη διάρκεια της οποίας,  οι εκπρόσωποί του ανέλυσαν την πολιτική του Δήμου τους σχετικά με τους περιορισμούς της κίνησης οχημάτων στο κέντρο της πόλης και την οργάνωση των αστικών διανομών σε πεζοδρομημένα και μη τμήματα της πόλης.
norwich_030.jpg
Πέρα από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εταίροι του έργου ENCLOSE είναι και φορείς που ασχολούνται με την προστασία και την εύρυθμη λειτουργία των ιστορικών κέντρων ευρωπαϊκών πόλεων και συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για ποιότητα στο αστικό περιβάλλον. Ειδικότερα στην πόλη του Norwich, έχει την έδρα της η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιστορικών Πόλεων και Περιοχών (European Association of Historic Towns and Regions-EATHR), η οποία και διοργάνωσε στις 10 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της τεχνικής συνάντησης ημερίδα με θέμα την «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την Ποιότητα του αέρα σε Ιστορικά κέντρα πόλεων» με συμμετοχή ευρωπαϊκών φορέων.
Φ.Μίκικη, Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Ρυθμίσεων, 14/10/2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη