Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών - Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης: "Carmen on ice" Μπαλέτο στον πάγο



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών,ξεκινούν το φετινό Πρόγραμμα κινηματογραφημένων προβολών,τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 στις 20:00 Αίθουσα Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Καφταντζής»


Με την κινηματογραφική προβολή κλασικού μπαλέτου στον πάγο “Carmen on ice” του Ζορζ Μπιζέ Έρωτας και Θάνατος.Πρωταγωνιστούν κορυφαίοι skaters του κόσμου στον πάγο,Katarina Witt, Brian Boitano, Brian Orser και Yvonne Gomez.

Η τραγική ιστορία εξελίσσεται στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας στην Ισπανία,περίπου το 1830, και αφορά την επώνυμη Κάρμεν,μια όμορφη τσιγγάνα με φλογερή ιδιοσυγκρασία.Προσφέρει την αγάπη της και επιζητά ανταπόκριση από το δεκανέα Δον Jos,έναν άπειρο στρατιώτη. Αν και συγκρατημένος με την Carmen,ο Don Jos τρελαίνεται όταν η Κάρμεν ερωτοτροπεί με τον ταυρομάχο Escamillo.

Ο Don Jos ο οποίος έχει δώσει τα πάντα για την Κάρμεν,περιλαμβανομένων της αξιοπρέπειας και την υπόληψής του, κατεβαίνει σε μια σκοτεινή δολοφονική κλιμάκωση της ζήλια του.Σ’ αυτή τη δραματική ιστορία πάθους, ζήλιας και θανάτου αναφέρεται η αγαπημένη όπερα του Bizet σε μια ειδική ενορχήστρωση με την Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης.

Η παράσταση είναι πρώτη στο είδος της και συνδυάζει το καλλιτεχνικό πατινάζ,το θέατρο, τη μουσική και το χορό και είναι η πιο πλούσια παραγωγή.

Την επιμέλεια της επεξεργασίας και προβολής έχει ο κ. Πασχάλης Λογαρνές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη