Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

IconIcon

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Σερρών κ.Πέτρος Αγγελίδης παρουσία του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας  κ.Βασίλειο Καλαιτζίδη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από τα τμήματα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών παρουσίασε την Δευτέρα 16-9-2013 τις εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας για το έτος 2013.
16-9-2013 ebdomada kinitikotitas.jpg











Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στα εξής:

«Ξεκινά σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2013 μία ιδιαίτερη εβδομάδα: η  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».  Από το 2002, η εβδομάδα αυτή έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή της βιώσιμης κινητικότητας, των τρόπων μετακίνησης δηλαδή που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.
Αποτελεί, σε όλη την Ευρώπη, μια αφορμή για υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και διαφορετικής κουλτούρας κινητικότητας.


Φέτος το σύνθημα είναι: «Καθαρός αέρας- είναι η δική σου κίνηση»και καλούμαστε όλοι να κάνουμε τη δική μας κίνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος όπου ζούμε και κινούμαστε.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαικό έργο ENCLOSE στον τομέα των περιβαλλοντικά φιλικά μεταφορών πρόγραμμα ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Με πρωτοβουλία του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας και του τμήματος Περιβάλλοντος, καθώς και με την συνδρομή της ΚΕΔΗΣ, με την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Σερρών, την συνεργασία του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών, καθώς και επιχειρήσεων της πόλης, ο Δήμος Σερρών θα υλοποιήσει σειρά δράσεων θέλοντας να μεταδώσει στους Σερραίους το μήνυμα της ανάγκης της προσωπικής μας συμβολής για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας.Διότι ηαλλαγή των συνηθειών στο τρόπο μετακίνησης μπορεί να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Βασίλειος Καλαιτζίδης παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο έχει ως εξής:


  1. την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ποδηλατοπορεία στις 18:00, με αφετηρία το Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των ποδηλατικών συλλόγων και τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Σερρών,
  2. την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 στην Πλατεία Ελευθερίας, σειρά εκδηλώσεων:
10:00-14:00

  • Υπαίθρια έκθεση με παρουσίαση της εμπειρίας του Δήμου Σερρών και των δράσεων υπέρ του περιβάλλοντος και των αειφόρων μεταφορών  - διανομή ενημερωτικού υλικού
  •  Υπαίθριες δραστηριότητες με συμμετοχή παιδιών (ζωγραφική υπό την καθοδήγηση υπαλλήλων των ΚΔΑΠ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)
  • Διαγωνισμός καλύτερης ζωγραφιάς με θεματολογία τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, στο πλαίσιο του θέματος «Καθαρός Αέρας: είναι η δική σου κίνηση!» και βραβείο μία φωτογραφική μηχανή
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βιβλία, παραμύθια) και παιχνιδιών σχετικών με τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης και την προστασία του περιβάλλοντος
  • Έκθεση ποδηλάτων από την εταιρεία YUPPIE-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ,
  • Έκθεση του κινητού εργαστηρίου του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ για μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ενημέρωση των παιδιών από ειδικούς επιστήμονες
  • Έκθεση αστικού λεωφορείου minibus από το ΚΤΕΑΛ Σερρών, ενημέρωση για τα οφέλη της μαζικής μεταφοράς και  ενθάρρυνση της χρήσης της
  • Έκθεση  οικολογικού οχήματος από την εταιρεία ΟΥΣΤΡΙΑΣ ΑΕ, ενημέρωση για τα οφέλη των «καθαρών» ΙΧ αυτοκινήτων και  ενθάρρυνση της χρήσης τους
  • Ενημέρωση για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τις μεταφορές από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ ΞΥΛΑΓΡΑΣ Α.Ε.
18:00-21:00

  • Οι προαναφερθείσες πρωινές δραστηριότητες για όσους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν καθώς και :
  • Αφήγηση παραμυθιού «Ο γύρος του κόσμου με το ποδήλατο» της Μαρίας Παπαγιάννη από τη νηπιαγωγό Μαρία Σοφιανίδου (19:00-20:00)
  • Υπαίθρια έκθεση των ζωγραφιών των παιδιών από όλη την ημέρα
  • Ενημέρωση των Σερραίων πολιτών για τα οφέλη που αυτό προσφέρει από τα μέλη του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου «ΜΑΧΗΤΗΣ»
  • Κλήρωση εκπτωτικών κουπονιών για κάρτα ελέγχου καυσαερίων από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ ΞΥΛΑΓΡΑΣ Α.Ε.
  •   Ομιλία για τις μεταφορές και το περιβάλλον καθώς και την εμπειρία του Δήμου Σερρών στη θεματική αυτή

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής.

3.  την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 - «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά την διάρκεια της οποίας διευκολύνεται η πρόσβαση χωρίς αυτοκίνητο σε σημεία της πόλης για αναψυχή, άθληση και εκπαίδευση όπως η περιοχή της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Σερρών προσφέρει δωρεάν μετακίνηση μεταξύ 10.00-14.00 με αφετηρία στο Δημαρχείο για να ενθαρρύνει τους Σερραίους και τους επισκέπτες στη χρήση της μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε τη ΝΙΓΡΙΤΑ στο χάρτη